Ένας πατέρας είπε στη κόρη του. “Τώρα που αποφοίτησες, αυτό το αυτοκίνητο θα γίνει δικό σου. Αλλά πριν στο χαρίσω θέλω να κάνεις μια έρευνα για το πόσο θα μπορούσες να το πουλήσεις, διότι η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα μοντέλο πολλών ετών.

“Αχ, ρε πατέρα, σε ευχαριστώ πολύ! Αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα που να απευθυνθώ για να πάρω κάποιες προσφορές.” Είπε η κόρη.

“Πήγαινε σε έναν έμπορο αυτοκινήτων” απαντάει κατευθείαν ο πατέρας.

Η κόρη γυρνάει από τον έμπορο αυτοκινήτων μπερδεμένη και του λέει “Πατέρα προσέφεραν μόνο 1000€ διότι είπαν πως πρόκειται για ένα πολύ παλιό μοντέλο.”

Ο πατέρας την κοιτάει με ένα χαμόγελο και της λέει “Μια προσφορά ήταν μόνο. Να πας και στην μάντρα αυτοκινήτων να ρωτήσεις και εκεί.”

Γυρνώντας η κόρη ψέλλισε στον πατέρα της “Πατέρα η μάντρα μου προσέφερε την εξευτελιστική τιμή των 100€ διότι λέει πως κάνει μόνο για παλιοσίδερα και ότι κανένας δεν χρειάζεται τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά.”

Τότε ο πατέρας κοιτώντας τη με βλέμμα γεμάτο αγάπη της λέει “Θέλω να πάρεις και μια τελευταία προσφορά. Θα σου δώσω αυτή την διεύθυνση, εκεί θα βρεις ένα κτήριο που στεγάζει μια παθιασμένη λέσχη αυτοκινήτων. Πήγαινε να ρωτήσεις και εκεί και ύστερα δεν θα σε ταλαιπωρήσω άλλο.”

Η κόρη γυρνάει με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά αγκαλιάζοντας τον πατέρα της και ξεφωνίζοντας “Πατέρα είμαστε πλούσιοι! Μου προσέφεραν 250.000€ γιατί είπαν πως πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο αμάξι και σε αναλογία με την χρονολογία που κυκλοφόρησε είναι πολύ καλοδιατηρημένο.”

Και τότε ο πατέρας είπε “Το αμάξι κόρη μου μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις, δικό σου είναι! Αυτό όμως που θέλω πραγματικά να καταλάβεις είναι πως τα πάντα αξίζουν σε αυτή την ζωή και ό,τι δεν έχει αξία για εσένα μπορεί να έχει για κάποιον άλλο. Άμα κάποια στιγμή νιώσεις στην ζωή σου ότι δεν αξίζεις τότε δεν θα είσαι στο σωστό μέρος. Αν δεν σε εκτιμούν μην θυμώνεις, απλά φύγε από το μέρος και τους ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν την αξία σου! Και να θυμάσαι ότι για εμένα θα αξίζεις πάντα όλα τα αμάξια του κόσμου…