Ψηφιακή μάθηση

Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”

Σ’ αυτόν τον δικτυακό κόμβο, θα βρείτε για πρώτη φοράψηφιοποιημένα αρχεία από το 1997 έως το 2006. Πρόκειται για έργα πουυλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ και του Γ΄ΚΠΣ μέσω του ΕπιχειρησιακούΠρογράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (ΕΠΕΑΕΚ). Εδώ θα βρείτε στοιχεία που σας ενδιαφέρουν για διαπολιτισμική εκπαίδευση, την προσχολική αγωγή, τη δια βίου μάθηση, την ειδική αγωγή και για ένα ευρύ σύνολο συναφών θεμάτων. Η συστηματική ηλεκτρονική τεκμηρίωση των δραστηριοτήτων αυτών δίνει ξανά ζωή στο ίδιο το υλικό, αξιοποιεί κάθε προηγούμενη εμπειρία και αναδεικνύει καλές πρακτικές του παρελθόντος. Παράλληλα, η βιβλιοθήκη θα συνεχίζει να εμπλουτίζεται και με το υλικό που παράγεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (2007-2013).

Instructables

Το Instructables είναι ένας ιστότοπος που ειδικεύεται σε έργα DIY ‘do-it-yourself’ που έχουν δημιουργηθεί από τους χρήστες,τις ίδιας της κοινότητας. Η σελίδα  ανήκει στην εταιρία  Autodesk και δημιουργήθηκε από τους Eric Wilhelm και Saul Griffith τον Αύγουστο του 2005. Η σελίδα Instructables είναι αφιερωμένη στη βήμα-προς-βήμα συνεργασία μεταξύ των μελών για την κατασκευή μιας ποικιλίας έργων. Οι χρήστες δημοσιεύουν οδηγίες για τα έργα τους, συνήθως συνοδεύονται από οπτικά βοηθήματα και, στη συνέχεια, αλληλεπιδρούν μέσω ενοτήτων σχολίων κάτω από κάθε βήμα διδασκαλίας, καθώς και σε σχετικό φόρουμ θεμάτων.

Σύμφωνα με την κοινότητα του Instructables όλοι έχουν μυστικές δεξιότητες, είτε πρόκειται για μια συνταγή για την καλύτερη ζεστή σοκολάτα, είτε για τον τέλειο τρόπο να καρφώσετε ένα καρφί.