Γενικού ενδιαφέροντος

Light Pollution Map

Το Light Pollution Map σας επιτρέπει να εντοπίζετε εύκολα σκοτεινές περιοχές όπου ο ουρανός δεν επηρεάζεται από την φωτορύπανση των πόλεων, επιτρέποντας σας την καλύτερη παρατήρηση των άστρων και τη φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού !

Σύστημα εντοπισμού ενεργών πυρκαγιών F.I.R.M.S.

Το FIRMS (Fire Information for Resource Management System) χρηματοδοτείται από τη ΝΑΣΑ, παρέχει πληροφορίες για τις ενεργές πυρκαγιές που εντοπίζονται με βάση τις αποκαλούμενες “θερμικές ανωμαλίες” που παράγουν.

Ειδικοί αλγόριθμοι συγκρίνουν τη θερμοκρασία μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς με τη θερμοκρασία κάλυψης γης γύρω από αυτήν. Εάν η διαφορά στη θερμοκρασία είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, η πιθανή πυρκαγιά επιβεβαιώνεται ως ενεργή πυρκαγιά ή “θερμό σημείο” (hot spot).

Το σύστημα FIRMS παρέχει δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Βασίζεται σε τεχνολογίες GIS και τηλεαντίχνευσης με επεξεργασία δεδομένων μέσω των συστημάτων MODIS και VIIRS.

O αισθητήρας MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer), ο οποίος είναι τοποθετημένος στους δορυφόρους TERRA και ΑQUA , εντοπίζοντας τις περιοχές στο έδαφος που είναι σαφώς θερμότερες από το περιβάλλον και τις επισημαίνει ως ενεργές πυρκαγιές. Η χωρική ακρίβεια του ενεργού εικονοστοιχείου εντοπισμού πυρκαγιάς από το MODIS είναι 1*1 km (1000 στρέμματα).

Ο αισθητήρας VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiomer Suite), ο οποίος είναι τοποθετημένος στον δορυφόρο της NASA/NOAA, “Suomi National Polar-orbiting Parnershp (SNPP)” χρησιμοποιεί παρόμοιους αλγόριθμους με αυτούς που χρησιμοποιεί το σύστημα MODIS για τον εντοπισμό ενεργών πυρκαγιών. Τα προϊόντα VIIRS συμπληρώνουν τον εντοπισμό πυρκαγιών από το σύστημα

MODIS και παρέχουν βελτιωμένη χωρική ανάλυση σε σύγκριση με αυτό. Η χωρική ανάλυση του ενεργού εικονοστοιχείου εντοπισμού πυρκαγιάς για το VIIRS είναι 375×375 m (140 στρέμματα).

Το FIRMS χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό των ενεργών πυρκαγιών από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τiς Δασικές Πυρκαγιές το EFFIS.

Η ιστορική συλλογή χαρτών David Rumsey

Η συλλογή του David Rumsey αρχικά επικεντρώθηκε σε χάρτες του 18ου και 19ου της Νότιας Αμερικής , και μετέπειτα την επέκτεινε με χάρτες από τον 16ο έως τον 21ο αιώνα καλύπτοντας ολόκληρο τον κόσμο. Η συλλογή δημιουργήθηκε από τον David Rumsey είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές χαρτών στον κόσμο με πάνω από 150.000 χάρτες και χαρτογραφικά στοιχεία.

10MinuteMail, Δωρεάν Προσωρινός Ανώνυμος λογαριασμός Email.

Μια δωρεάν υπηρεσία που μας επιτρέπει να δημιουργούμε προσωρινό λογαριασμό email μιας χρήσης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Η χρήση της εν λόγω υπηρεσίας η εγγραφές σε σελίδες απροσδιόριστης αξιοπιστίας όπου απαιτείτε έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επιβεβαίωση εγγραφής, γίνετε ασφαλέστερη. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε το πραγματικό μας email με τους όποιους κινδύνους ατελείωτα όπως spam κ.λπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κάποιες υπηρεσίες (εγγραφές) δεν δέχονται σαν έγκυρη διεύθυνση email λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί μέσα από το 10MinuteMail.

Geodata.gov.gr ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα και υπηρεσίες.

To geodata.gov.gr προσφέρει ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα και υπηρεσίες για την Ελλάδα, αποτελώντας έναν εθνικό κατάλογο ανοικτών δεδομένων, μία INSPIRE-συμβατή Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, καθώς και μία ισχυρή υποδομή για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας από ανοικτά δεδομένα.

Μπορείτε ελεύθερα να δημοσιεύσετε, να ανακαλύψετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, καθώς και να απεικονίσετε τα δημοσιευμένα δεδομένα. Επίσης, δείτε τις διαθέσιμες λειτουργίες για τη δημοσίευση γεωχωρικών δεδομένων (διανυσματικών και ψηφιδωτών), τις OGC διαδικτυακές υπηρεσίες, τις INSPIRE υπηρεσίες, καθώς και τα API Δεδομένων και Χαρτών.

Το geodata.gov.gr λειτουργεί αποκλειστικά με ανοικτό λογισμικό που αναπτύχθηκε από το έργο PublicaMundi, καθώς και τη διεθνή κοινότητα Ανοικτού Κώδικα.

Τemplatemaker.nl

Τemplatemaker Δημιουργήστε και κατεβάστε δωρεάν πρότυπα χαρτοποιίας και συσκευασίας ! Στην σελίδα αυτή δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε κάποιο λογαριασμό για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα δωρεάν εκτυπώσιμα πρότυπα που φιλοξενεί.

Ο ιστότοπος προσφέρει μια σχεδόν απεριόριστη ποσότητα προτύπων για χάρτινες κατασκευές, συσκευασίες, σχεδιασμό πακέτων, εκπαιδευτικά υλικά, διακόσμηση και πολλά άλλα. Όλα τα μοντέλα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας ανάλογα με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του αντικειμένου που θέλετε.

Αφού εισαγάγετε τις αναγκαίες διαστάσεις, μπορείτε να εξάγετε και να κατεβάσετε το μοντέλο σας σε διάφορες μορφές, ώστε να ξεκινήσετε την κατασκευή τους, εκτύπωση, κοπή, αναδίπλωση.